Puding od pirinča i borovnica
Kalorijska vrednost po porciji: 240 cal;
Masti po porciji: 9 g
Priprema
- Mleko i pirinač sipati u tiganj debljeg dna. Na srednjoj temperaturi ostaviti da provri, nakon toga smanjiti vatru i mešati redovno da pirinač i mleko ne zagore. Zatim dodati ekstrakt vanile kao i štap vanile, 50 g smeđeg šećera i cimet i dobro promešati. Kuvati na laganoj vatri oko 25 minuta, redovno mešajući.
- U posebnoj šerpi prokuvati borovnice i 50g smeđeg šećera dok ne proključa, a zatim još pet minuta na laganoj vatri dok se ne dobije gusta masa.
- U činije naizmenično sipati puding od pirinča i puding od borovnica radi dekorativnijeg izgleda, a mogu se po želji oba pudinga sjediniti u jednoj posudi i prokuvati još pet minuta. Dekorisati celim borovnicma, listovima nane, bademom ili cimetom.
- Služite odmah toplo ili rashlađeno barem sat vremena.