Kraljevski desert sa zovom i nektarinama
Za ovaj recept potrebno Vam je:
- nektarine4komada
- vanila1štapić
- sirup od zove150ml
- belo vino100ml
- sok od limete50ml
- ovseno mleko250ml
- prašak za pecivo1kašičica
- brašno od celog zrna120g
- smeđi šećer1kašika
- suvo grožđe30g
- ekstra devičansko maslinovo ulje30g
- šećer u prahu30g
Po porciji: 490 kcal, 9 g masti
Priprema
- Nektarine oprati, obrisati i isei na kriške. Štapić vanile iseći po dužini i izvaditi srž vanile. Zagrejati sirup od zove sa belim vinom, sokom od limete, pa dodati srž vanile i štapić vanile. Kriške nektarina kuvati lagano u sirupu oko 10 minuta, skloniti sa šporeta i ostaviti u sirupu da se ohladi.
- Za kraljevski desert dobro izmešati ovseno mleko, brašno od celog zrna sa praškom za pecivo, šećer, suvo grožđe i ostaviti 30 minuta da naraste.
- Zagrejati ulje u teflonskom tiganju, dodati testo, peći ga sa jedne strane, zatim ga pažljivo okrenuti i peći jos 5 minuta. Testo u tiganju izlomiti viljuškom na komade i posuti ga šećerom u prahu. Servirati sa nektarinama i malo sirupa.