Castagnaccio (toskanski kesten kolač)

Castagnaccio (toskanski kesten kolač)
Ducla
Postavio: Ducla28.02.2016.Kategorija: Recepti
|
0371

Za ovaj recept potrebno Vam je:

  • brašno od kestena25g
  • ekstra devičansko maslinovo ulje4kašike
  • filtrirana voda350ml
  • so1prstohvat
  • suvo grožđe40g
  • orašasti plodovi25g
  • svež ruzmarinpoželji

Ovaj jednostavan tradicionalni toskanski kolač sa bezglutenskim brašnom od kestena, sušenim voćem i orašastim plodovima, bez jaja čini ga pogodnim i za vegane, a ujedno, vrlo ukusnim!

Priprema

  1. Prosijte brašno u veliku činiju kako ne bi bilo grudvica, a zatim ulijte u njega hladnu vodu. Malo po malo mešajte dok se smesa ne oblikuje u neku vrstu tečnijeg testa. Umešajte 2 kašike Carapelli maslinovog ulja. Ostavite da odstoji 30 minuta. U međuvremenu potopite suvo grožđe u toplu vodu oko 20 minuta, kako bi se pojačala slast i kako bi nabubrilo. Nakon 30 minuta, dodajte pola seckanih oraha u testo, zajedno sa oceđenim suvim grožđem.
  2. Podmažite veliku plitku činiju za pečenje sa pola kašike Carapelli maslinovog ulja. Ulijte testo (trebalo bi biti oko 1 cm visoko u činiji) i pospite preostalim orasima, a potom i svežim ruzmarinom. Pospite kašiku Carapelli maslinovog ulja preko svega. Pecite u gornjem delu rerne 40 minuta. Tokom pečenja, kolač će ispucati po površini, ali ne brinite, upravo tako izgleda originalni toskanski Castagnaccio.

Komentari

    Registrujte se ako želite da ostavite komentar.

    Slični recepti