Minestrone supa
Minestrone ili u bukvalnom prevodu s italijanskog jezika - velika supa, popularena je još iz doba starih Rimljana. Svaka regija u Italiji neguje svoj način pripreme ovog jela. Varijeteti zavise od toga koje će se povrće koristiti, zatim koja testenina i koliko paradajza.
Priprema
- Crni luk sitno iseckajte i prodinstajte u dubljem sudu na ekstra devičanskom maslinovom ulju. Kada luk dobije staklast izgled, prelijte ga sa već pripremljenim pilećim bujonom, u koji ste dodali začine. Dodajte povrće (krompir, šargarepa, tikvica, kukuruz šećerac, brokoli, grašak) i kuvajte desetak minuta. Zatim dodajte testeninu po izboru i pasirani paradajz. Kuvajte još 10 minuta i sklonite sa vatre. Testenina ne sme biti prekuvana već al dente. Vrelu supu pospite parmezanom, listovima svežeg bosiljka i prepečenim hlebom.