Minestrone supa

Minestrone supa
Ducla
Postavio: Ducla14.01.2016.Kategorija: Recepti
|
01836

Za ovaj recept potrebno Vam je:

  • mešavina povrća1/2kg
  • testenine za supupoželji
  • pileći bujon1l
  • ekstra devičansko maslinovo ulje2kašike
  • pasirani paradajz100ml
  • zacinipoželji
  • so, biberpoukusu
  • sveži peršun1/2veze
  • listovi svežeg bosiljkapoželji

Minestrone ili u bukvalnom prevodu s italijanskog jezika - velika supa, popularena je još iz doba starih Rimljana. Svaka regija u Italiji neguje svoj način pripreme ovog jela. Varijeteti zavise od toga koje će se povrće koristiti, zatim koja testenina i koliko paradajza.

Priprema

  1. Crni luk sitno iseckajte i prodinstajte u dubljem sudu na ekstra devičanskom maslinovom ulju. Kada luk dobije staklast izgled, prelijte ga sa već pripremljenim pilećim bujonom, u koji ste dodali začine. Dodajte povrće (krompir, šargarepa, tikvica, kukuruz šećerac, brokoli, grašak) i kuvajte desetak minuta. Zatim dodajte testeninu po izboru i pasirani paradajz. Kuvajte još 10 minuta i sklonite sa vatre. Testenina ne sme biti prekuvana već al dente. Vrelu supu pospite parmezanom, listovima svežeg bosiljka i prepečenim hlebom.

Komentari

    Registrujte se ako želite da ostavite komentar.

    Slični recepti