Pečeni tofu kolutovi na salati od jabuke i korijandera
Za ovaj recept potrebno Vam je:
- korijander1kašičica
- badem30g
- ulje od susama5kašika
- sok od limete4kašika
- mus od badema1kašika
- limun1komada
- jabuke3komada
- mladi luk2komada
- crvena ljuta paprika1komada
- tofu sir200g
- soja sos1kašika
- kurkuma1kašičica
Kalorijska vrednost po porciji: 320 cal
Masti po porciji: 22 g
Priprema
- Za dresing počupati listiće korijandera i sitno ih naseckati, a nekoliko ostaviti za garniranje. Bademe grubo naseći. Pomešati 2 kašike ulja od susama, 2 kašike soka od limete, mus od badema, so i biber. Limun iscediti u 100 ml vode. Jabuke oprati, očistiti od semenki i iseći tanko pomoću mašine ili oštrog noža. Odmah ih staviti u vodu sa limunom.
- Mladi luk oprati, očistiti i iseći na tanke kolutove. Papriku iseći na pola, očistiti od semenki i iseći na sitne trake. Jabuku, korijander, isečeni badem, mladi luk i dresing dobro izmešati.
- Tofu iseći na tanke kolutove. Ostatak soka od limete (2 kašike), 1 kašiku ulja od susama, soja sos i kurkumu pomešati. Ostatak ulja (2 kašike) zagrejati u tiganju i ispeći tofu kolutove. Onda pomešati sa marinadom. Servirati tofu sa salatom od jabuke, trakama paprike i ostatkom korijandera.