Pečeni tofu kolutovi na salati od jabuke i korijandera

Pečeni tofu kolutovi na salati od jabuke i korijandera
admin
Postavio: admin27.05.2015.Kategorija: Recepti
Priprema: 30 min
|
0880

Za ovaj recept potrebno Vam je:

  • korijander1kašičica
  • badem30g
  • ulje od susama5kašika
  • sok od limete4kašika
  • mus od badema1kašika
  • limun1komada
  • jabuke3komada
  • mladi luk2komada
  • crvena ljuta paprika1komada
  • tofu sir200g
  • soja sos1kašika
  • kurkuma1kašičica
Za 4osobeJelo služiti u kombinaciji sa lepinjom

Kalorijska vrednost po porciji: 320 cal
Masti po porciji: 22 g

Priprema

  1. Za dresing počupati listiće korijandera i sitno ih naseckati, a nekoliko ostaviti za garniranje. Bademe grubo naseći. Pomešati 2 kašike ulja od susama, 2 kašike soka od limete, mus od badema, so i biber. Limun iscediti u 100 ml vode. Jabuke oprati, očistiti od semenki i iseći tanko pomoću mašine ili oštrog noža. Odmah ih staviti u vodu sa limunom.
  2. Mladi luk oprati, očistiti i iseći na tanke kolutove. Papriku iseći na pola, očistiti od semenki i iseći na sitne trake. Jabuku, korijander, isečeni badem, mladi luk i dresing dobro izmešati.
  3. Tofu iseći na tanke kolutove. Ostatak soka od limete (2 kašike), 1 kašiku ulja od susama, soja sos i kurkumu pomešati. Ostatak ulja (2 kašike) zagrejati u tiganju i ispeći tofu kolutove. Onda pomešati sa marinadom. Servirati tofu sa salatom od jabuke, trakama paprike i ostatkom korijandera.

Komentari

    Registrujte se ako želite da ostavite komentar.

    Slični recepti