Zdravlje

Probajte savršeni jesenji smuti

Probajte savršeni jesenji smuti

17.10.2015.

esen je godišnje doba koje nam na trpeze donosi divno sezonsko voće i povrće. U duhu jeseni, ovoga puta predstavljamo vam smuti savršenog ukusa, pravljen od kupina i jabuka.

Opširnije +
Masline za odlično zdravlje

Masline za odlično zdravlje

10.10.2015.

Maslina je plod koji je vekovima unazad poznat kao sinonim za zdravlje. Ono što ih čini tako posebnim su mononezasićene masne kiseline i vitamin E.

Opširnije +
Najbolji način da iskoristite lekovitost masline

Najbolji način da iskoristite lekovitost masline

10.10.2015.

Lekovitost masline od davnina je poznata. Čak ju je i otac medicine Hipokrat koristio za lečenje oko 60 bolesti. Maslina je mediteranska biljka, čije stablo može narasti i do deset metara. Plod masline s početka je zelene boje, a kako sazreva postaje crn.

Opširnije +
Najbolji melem sa maslinovim uljem

Najbolji melem sa maslinovim uljem

10.10.2015.

Iako na prvi pogled pomalo nespojiva kombinacija, ekstra devičansko maslinovo ulje, jaje i pčelinji vosak sjedinjeni u melemu, prirodan su recept koji s uspehom leči mnoge bolesti. Listu oboljenja možemo započeti sa bronhitisom i čirevi, zatim su tu rane na rukama i nogama i opekotine, a potom slede upala jajnika i upala sinusa.

Opširnije +
Lovor – čudotvorni list

Lovor – čudotvorni list

09.10.2015.

Umorni ste i napeti, stalno pod stresom i nervozni? Muče vas nadutost, grčevi i mučnina? Neka vam prijatelj u rešavanju ovog neprijatnog stanja bude niko drugi do – lovor. Njegova aroma jako je dobro poznata u kuhinji, posebno prilikom priprema čorbi, ali tu se priča oko ovog čudotvornog lista ne završava. Koliko je dobar u kuhinji, toliko ima uspeha i kao lek i sredstvo za opuštanje.

Opširnije +
Komorač – produžava život i jača snagu

Komorač – produžava život i jača snagu

09.10.2015.

Biljka komorač, pomalo čudnog izgleda, nalik na crni luk, u narodu je već odavno poznata kao najbolji lek za jačanje imuniteta, čišćenje organizma, probavu i kašalj. Poreklom je iz Sredozemlja, a još su ga stari Grci i Rimljani uzgajali zbog njegovih lekovitih svojstava. Ratnici tog doba koristili su komorač kako bi sačuvali dobro zdravlje i snagu.

Opširnije +
Anis – začin koji leči

Anis – začin koji leči

09.10.2015.

Kao što nikako ne treba potcenjivati moć hrane u borbi protiv raznih oboljenja i ostalih štetnih uticaja na organizam, tako ne treba umanjiti ni moć začina. Pored toga što imaju fantastičan miris i daju hrani predivan ukus, začini su „desna ruka“ za jačanje imuniteta.

Opširnije +
Deset super namirnica za super-brzi metabolizam

Deset super namirnica za super-brzi metabolizam

04.10.2015.

Koliko god se trudili da smršate, priklanjajući se raznim dijetama, kilogrami i dalje uporno ostaju. Krivac u većini slučajeva je spor metabolizam

Opširnije +
Produžite život uz ove zdrave navike

Produžite život uz ove zdrave navike

04.10.2015.

Ukoliko želite da poboljšate svoje zdravlje i povratite elan i energiju, koliko već danas unesite ove zdrave navike u vaš svakodnevni ritam. Ukoliko mislite da ste zakasnili, ne brinite, nikad nije kasno okrenuti se pozitivnom načinu života.

Opširnije +
Začinsko bilje – i aroma i lek

Začinsko bilje – i aroma i lek

04.10.2015.

Jedna od najčuvenijih kuhinja sveta, italijanska kuhinja, poznata je po upotrebi različitog začinskog bilja prilikom pripreme skoro svakog jela. Ovaj trend seže daleko u prošlost, kada se začinom trgovalo i kada je aromatično bilje predstavljalo pravo bogatstvo.

Opširnije +