Probajte savršeni jesenji smuti
17.10.2015.esen je godišnje doba koje nam na trpeze donosi divno sezonsko voće i povrće. U duhu jeseni, ovoga puta predstavljamo vam smuti savršenog ukusa, pravljen od kupina i jabuka.
Opširnije +esen je godišnje doba koje nam na trpeze donosi divno sezonsko voće i povrće. U duhu jeseni, ovoga puta predstavljamo vam smuti savršenog ukusa, pravljen od kupina i jabuka.
Opširnije +Maslina je plod koji je vekovima unazad poznat kao sinonim za zdravlje. Ono što ih čini tako posebnim su mononezasićene masne kiseline i vitamin E.
Opširnije +Lekovitost masline od davnina je poznata. Čak ju je i otac medicine Hipokrat koristio za lečenje oko 60 bolesti. Maslina je mediteranska biljka, čije stablo može narasti i do deset metara. Plod masline s početka je zelene boje, a kako sazreva postaje crn.
Opširnije +Iako na prvi pogled pomalo nespojiva kombinacija, ekstra devičansko maslinovo ulje, jaje i pčelinji vosak sjedinjeni u melemu, prirodan su recept koji s uspehom leči mnoge bolesti. Listu oboljenja možemo započeti sa bronhitisom i čirevi, zatim su tu rane na rukama i nogama i opekotine, a potom slede upala jajnika i upala sinusa.
Opširnije +Umorni ste i napeti, stalno pod stresom i nervozni? Muče vas nadutost, grčevi i mučnina? Neka vam prijatelj u rešavanju ovog neprijatnog stanja bude niko drugi do – lovor. Njegova aroma jako je dobro poznata u kuhinji, posebno prilikom priprema čorbi, ali tu se priča oko ovog čudotvornog lista ne završava. Koliko je dobar u kuhinji, toliko ima uspeha i kao lek i sredstvo za opuštanje.
Opširnije +Biljka komorač, pomalo čudnog izgleda, nalik na crni luk, u narodu je već odavno poznata kao najbolji lek za jačanje imuniteta, čišćenje organizma, probavu i kašalj. Poreklom je iz Sredozemlja, a još su ga stari Grci i Rimljani uzgajali zbog njegovih lekovitih svojstava. Ratnici tog doba koristili su komorač kako bi sačuvali dobro zdravlje i snagu.
Opširnije +Kao što nikako ne treba potcenjivati moć hrane u borbi protiv raznih oboljenja i ostalih štetnih uticaja na organizam, tako ne treba umanjiti ni moć začina. Pored toga što imaju fantastičan miris i daju hrani predivan ukus, začini su „desna ruka“ za jačanje imuniteta.
Opširnije +Koliko god se trudili da smršate, priklanjajući se raznim dijetama, kilogrami i dalje uporno ostaju. Krivac u većini slučajeva je spor metabolizam
Opširnije +Ukoliko želite da poboljšate svoje zdravlje i povratite elan i energiju, koliko već danas unesite ove zdrave navike u vaš svakodnevni ritam. Ukoliko mislite da ste zakasnili, ne brinite, nikad nije kasno okrenuti se pozitivnom načinu života.
Opširnije +Jedna od najčuvenijih kuhinja sveta, italijanska kuhinja, poznata je po upotrebi različitog začinskog bilja prilikom pripreme skoro svakog jela. Ovaj trend seže daleko u prošlost, kada se začinom trgovalo i kada je aromatično bilje predstavljalo pravo bogatstvo.
Opširnije +© 2015 Najbolji način. All right reserved
Design by: Najbolji način | Powered by WebBox