Kompot od malina s ukusom vanile
Malina ili često popularno nazivana „crveno zlato“, osim što svojim ukusom nikoga ne ostavlja ravnodušnim, veoma je i zdravo voće. Brojnim istraživanjima dokazano je da malina pomaže kod regulisanje pritiska, snižavanje nivoa holesterola, rada štitne žlezde i prostate i stimulisanje rada creva. Kako da najbolje iskoristite prednosti ovog voća, donosimo vam recept za kompot od malina sa smeđim šećerom u prahu sa ukusom vanile.
Priprema
- Plodove maline slažite u dobro očišćenu teglu, i svaki sloj posebno pospite smeđim šećerom u prahu sa ukusom vanile (možete poručiti ovde). Kada iskoristite sav materijal. pospite vrelom vodom, teglu zatvorite i pasterizujte oko 20 minuta na 80*C ili tri minuta u vodi koja vri. Na ovaj način pripremljeni plodovi će saćuvati aromu i oblik.
- Kompot možete da jedete u takvom, prvobitno spremljenom obliku, možete dodati dodati šlag ili možete da iskoristite za voćnu tortu.