Ovu jednostavnu i hranljivu masku, veoma je lako napraviti u kućnoj radinosti.
Opširnije +Rezultat pretrage za: ekstra devičansko maslinovo ulje
Leto je godišnje doba kada smo češće izloženi suncu. Često se dešava da nakon sunčanja ostanu fleke na koži, nalik staračkim pegama. Kako su tamnije od kože, nije ih moguće neutralizovati puderom.
Opširnije +Da li ste jedna od onih osoba koja maslinovo ulje isključivo koristi samo u kuhinji? Ukoliko jeste, krajnje vreme je da se to promeni, a mi ćemo vam pokazati kako.
Opširnije +komorača operite i odrežite zelene vrhove. Isecite na četiri dela, očistite jezgro i isecite na kriške. Zagrejte ekstra devičansko maslinovo ulje u tiganju, dodajte piletinu i pržite dok ne porumeni. Dodajte komorač i beli luk i lagano dinstajte dok komorač ne promeni boju. Pomešajte u posudu za kuvanje krompir, paradajz, supu i začine po želji, pokrijte i
Opširnije +ekstra devičansko maslinovo ulje u velikom tiganju, dodajte crni luk i dinstajte dok ne omekša. Nakon toga dodajte beli luk i pire od paradajza. Kuvajte nekoliko minuta, pa dodajte polpa paradajz i origano. Lagano mešajte i kuvajte još 20 minuta, pa ga ostavite da se prohladi. Tako pripremljen sos u frižideru možete čuvati nedelju dana, a u zamrzivaču i do
Opširnije +plitkom tiganju pomešajte beli luk i 4 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja. Pržite na visokoj temperaturi oko 3 minuta, dodajte polpa paradajz, zatim dinstajte još 8 minuta, povremeno mešajući i nakon toga dodajte paradajz pire. U međuvremenu, zagrejte gril na visokoj temperaturi. Premažite nekoliko listova plavog patlidžana ekstra devičanskim
Opširnije +ekstra devičansko maslinovo ulje u tiganju i dinstajte crni luk oko pola sata, dok ne omekša i postane lepljiv. U međuvremenu, zagrejte drugi tiganj na maksimalnoj temperaturi. Kolutove plavog patlidžana premažite sa malo ekstra devičanskog maslinovog ulja, posolite i grilujte na visokoj temperaturi, oko 5-7 minuta, okrećući jednom na pola grilovanja. Ostavite da
Opširnije +ekstra devičansko maslinovo ulje u poklopljenom tiganju, zatim prodinstati luk dok ne omekša, dodati čili papriku, beli luk i stabljike korijandera i dinstati još pet minuta. U to dodati konzervirani čeri paradajz i braon šećer i kuvati 8-10 minuta. Koristeći zadnji deo velike kašike, napraviti četiri rupe u sosu, i u svaku od njih staviti jedno
Opširnije +oprati i sa ljuskom kuvati u posoljenoj vodi oko 20 minuta. Potom krompir oljuštiti dok je još vruć. Spanać očistiti, dobro oprati i ostaviti da se prosuši. Crni luk i beli luk očistiti i sitno iseckati. U tiganju zagrejati 1 kašiku ekstra devičanskog maslinovog ulja, dodati crni i beli luk i pržiti 1 minut, zatim dodati spanać i pomešati.
Opširnije +sočivo skuvati u posoljenoj vodi al dente, prema uputstvu sa pakovanja. 3 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja pomešati sa sokom od jabuke i balzamiko sirćetom. Sočivo procediti i pomesati sa pripremljenom marinadom. Dodati so i biber po ukusu. Kajsije oprati, obrisati, izvaditi koštice i iseći na četvrtine. Poprskati ekstra devičanskim maslinovim
Opširnije +