Sredstva za skidanje šminke mogu loše uticati na osetljivu kožu, pogotovo pri svakodnevnoj upotrebi. Ukoliko vam se često dešava da imate problema sa alergijom i ekcemima, možda je pravo vreme da razmislte o prirodnim alternativnim načinima uklanjanaja mejkapa.
Opširnije +Rezultat pretrage za: ekstra devičansko maslinovo ulje
Ukoliko želite da za pet dana izgubite i do 5 kg, onda je kineska dijeta pravi izbor za vas. Ovakav način ishrane uspešan je u smanjenju telesene mase jer ograničava unos dnevnih kalorija i akcenat se stavlja i na povećanom unosu napitaka, pre svega zelenog čaja, vode i sveže ceđenih sokova.
Opširnije +isecite na kockice i u posoljenoj vodi kuvajte oko deset minuta. Nakon toga bundevu ocedite i ohladite. U međuvremenu, rernu zagrejte na 180 stepeni i okrugli podmazani pleh pospite mlevenim bademom. Za podmazivanje možete koristiti ekstra devičansko maslinovo ulje. Smeđi šećer i puter umutite penasto, pa zatim dodajte jaja i liker. Brašno pomešajte sa
Opširnije +Pored izrazite lepote koju nosi, neven je i prava blagodet prirode kada je nega kože u pitanju. Svojim izgledom neodoljivo podseća na sunce. Cvetovi se otvaraju sa pojavom sunčevih zraka i sa njegovim zalaskom se zatvaraju.
Opširnije +brašno, so, jaja, mleko i puter i dobro izmutite mikserom ili ručno dok se dobije homogena smesa. Ostavite u frižideru na pola sata ili da prenoći. Zagrejte ekstra devičansko maslinovo ulje u velikom tiganju na umerenoj vatri i dodajte pečurke, praziluk, so i dinstajte mešajući, dok pečurke ne omekšaju i ispuste svoju tečnost. Dodajte spanać i
Opširnije +kuvajte u slanoj vodi, dok voda ne proključa. Smanjite temperaturu, pokrite i dinstajte još 20-ak minuta, dok pirinač ne omekša. U međuvremenu rernu zagrejte na 175 stepeni celzijusovih. Lagano nauljite posudu za kaserole. Ekstra devičansko maslinovo ulje zagrejte u tiganju na srednjoj temperaturi i stavite sitno seckane tikvice, praziluk i beli luk. Dinstajte
Opširnije +suve namirnice iseckaje i spojite. Zagrejte ekstra devičansko maslinovo ulje, da ne provri. U ulje sipajte sve iseckane suve sastojke i dobro promešajte. Ukoliko je masa nekompaktna dodajte još malo ekstra devičanskog maslinovog ulja. Stavite u pleh obložen papirom za pečenje. Izravnjajte smesu, pokrijte još jednim papirom za pečenje i dodatno poravnjajte.
Opširnije +Ukoliko želite zdravu poslasticu, bez aditiva, s malo ugljenih hidrata, najbolje je da sami napravite granola pločice. Pločice od žitarica, semenki i suvog voća predstavljaju pravu energetsku bombu i pružaju sve neophodne nutrijente za dan pred vama.
Opširnije +Pesto sos je tradicionalni italijanski sos koji je neizostavan izbor svakog istinskog ljubitelja italijanske kuhinje. Veoma je osvežavajući, lagan, lako se priprema i može se koristiti na mnogo načina, kao preliv za špagete, pice, salate, krompir i dodatak jelima s mesom.
Opširnije +dubljoj posudi izmešajte sodu bikarbonu i prašak za pecivo, pa u tu smesu dodajte ekstra devičansko maslinovo ulje, smeđi šećer i brašno. Posebno umitite žumanca, a posebno belanca da se dobije sneg, i uz lagano mešanje, kašikom dodajte prethodno pripremljenoj smesi. Na kraju dodajte sitno seckane bademe ili orah, sitno izrendanu
Opširnije +