Švarcvald torta

Švarcvald torta
Marija
Postavio: Marija04.03.2016.Kategorija: Recepti
|
0939

Za ovaj recept potrebno Vam je:

  • za testo - smeđi šećer40g
  • za testo - brašno150g
  • za testo - puter100g
  • za testo - prašak za pecivo1/2kesice
  • za keks - seckana tamna čokolada50g
  • za keks - smeđi šećer180g
  • za keks - jaje4komada
  • za keks - vanilin šećer1kesica
  • za keks - brašno200g
  • za keks - prašak za pecivo2kašičice
  • za keks - kakao1kašičica
  • fil od višanja - višnjevača6kašika
  • fil od višanja - džem od višanja1kašika
  • fil od višanja - višnje iz tegle350g
  • fil od višanja - smeđi šećer50g
  • fil od višanja - vanilin šećer1kesica
  • fil od višanja - gustin1 1/2kašika
  • za preliv - slatka pavlaka1l
  • za preliv - učvršćivač za šlag4kesice
  • za preliv - višnje za ukrašavanjepoukusu
  • za preliv - tamna čokolada50g

Probajte tortu poreklom iz Nemačke koja je postala poznata širom sveta

Priprema

  1. Puter umutiti sa smeđim šećerom. Posebno pomešati brašno sa praškom za pecivo, dodati u puter i zamesiti testo. Ostaviti tasto da se hladi oko pola sata. Rernu zagrejati na 180 C.
  2. Za keks umutiti jaja sa 4 kašike tople vode. Zatim dodati smeđi šećer i kesicu vanillin šećera i sve dobro umutiti. Sipati brašno, prašak za pecivo i kakao, pa pažljivo promešati. Na kraju dodati tamnu čokoladu. Masu sipati u pleh prekriven papirom za pečenje i peći oko pola sata. Keks izvaditi i ostaviti da se ohladiti.
  3. Testo iz frižidera rastanjiti po plehu i na par mesta viljuškom probosti. U zagrejanoj rerni na 180 C peći testo 15 minuta. Nakon toga testo ostaviti da se prohladi, staviti na tacnu i premazati džemom od višanja.
  4. Koru od keksa preseći na pola vodoravno. Donju koru staviti na koru premazanu džemom, lagano pritisnuti i poprskati sa 2 kašike višnjevače.
  5. Višnje iz tegle dobro procediti, a sok od višanja sačuvati. Izmeriti 250 ml soka, i po želji dodati kupovni sok od višanja. Sok zagrejati sa šećerom i vanilin šećerom. Gustin pomešati sa malo soka, pa dodati u zagrejani sok i ostaviti da se još malo kuva. Zatim dodati višnje, promešati, i ostaviti da se ohladi. Tom masom premazati koru torte.
  6. Pavlaku čvrsto umutiti sa učvršćivačem, pa dodati ostatak višnjevače. Naneti šlag preko višanja, prekriti drugom korom, odozgo i sa strane premazati šlagom. Na kraju tortu ukrasiti šlagom, rendanom čokoladom i višnjama.

Komentari

    Registrujte se ako želite da ostavite komentar.

    Slični recepti