Čokoladna pita

Čokoladna pita
Marija
Postavio: Marija27.02.2016.Kategorija: Recepti
|
0665

Za ovaj recept potrebno Vam je:

  • za testo - maslac50g
  • za testo - maslac od kikirikija75g
  • za testo - smeđi šećer100g
  • za testo - žumance2komada
  • za testo - belo brašno200g
  • za testo - integralno pšenično brašno50g
  • za testo - mileram1kašika
  • za testo - so1prstohvat
  • za nadev -slatka pavlaka400ml
  • za nadev - mlečna čokolada200g
  • za nadev - tamna čokolada250g
  • za nadev - med1kašika
  • za nadev - maslac100g
  • za nadev - so, kakao i malo krem šlagapoukusu

Pita kakvu do sada sigurno niste probali.

Priprema

  1. Obe vrste maslaca ujednačite sa šećerom i soli. Dodajte žumance, mileram i brašno te zamesite testo, samo da poprimi formu. Od testa formirajte valjak, obložite folijom i stavite u frižider na sat vremena. Ohlađeno testo režite na kolutove debljine 5mm i obložite po dnu i stranicama kalupa za pite pa utiskujte prstima da se popune rupe. Kalup treba biti potpuno obložen. Pecite testo u zagrejanoj pečnici na 180°C 15tak minuta, dok nije pečeno i dok ne poprimi samo lagano boju. Ostavite sa strane da se ohladi dok ne pripremite nadev. U slatku pavlaku umešajte kašičicu meda i mrvicu soli.
  2. Zagrejte ga do vrenja, uklonite s vatre i dodajte sitno izmrvljenu čokoladu i maslac i mešajte dok se sve ne otopi i poveže u jednoličnu glatku smesu. Pustite da se malo ohladi i s vremena na vreme promešajte. Kad se malo ohladilo izlijte na pečeno testo. Lešnike pecite u zagrejanoj pećnici na 220°C dok malo ne poprime boju. Kada su pečeni malo ih ohladite i onda ih protrljajte da se skine smeđa opna. Oguljene lešnike naseckajte u multirpaktiku. Nadev pospite kakaom i po želji rendanom čokoladom. Na svako parče nanesite malo krem šlaga. Pustite da se nadev stisne i poslužite.

Komentari

    Registrujte se ako želite da ostavite komentar.

    Slični recepti