Warning
msg: A non-numeric value encountered

Rezultat pretrage za: pelat paradajz

Baklava sa paradajzom, fetom i plavim patlidžanom

ekstra devičansko maslinovo ulje u tiganju i dinstajte crni luk oko pola sata, dok ne omekša i postane lepljiv. U međuvremenu, zagrejte drugi tiganj na maksimalnoj temperaturi. Kolutove plavog patlidžana premažite sa malo ekstra devičanskog maslinovog ulja, posolite i grilujte na visokoj temperaturi, oko 5-7 minuta, okrećući jednom na pola grilovanja. Ostavite da

Opširnije +

Zapečeni paradajz sa lukom i kozijim sirom

rernu na 220 stepeni. Luk kuvajte u ekspres loncu 20 minuta dok ne omekša. U međuvremenu, beli luk i maslinovo ulje stavite u plitku vatrostalnu činiju. Lagano propržite na srednjoj vatri jedan minut, vodeći računa da ne promeni boju. Dodajte seckani pelat, šećer i pola šolje vode. Lagano dinstajte 10 minuta dok se ne zgusne. Nakon toga položite luk,

Opširnije +

Sos od paradajza

ekstra devičansko maslinovo ulje u tiganju i dodajte povrće i lovorov list. Dodajte 1 kašičicu braon šećera i malo soli i dinstajte. Lagano kuvajte 15 minuta, dok povrće ne omekša. Zatim dodajte pelat paradajz i 150 ml vode. Kuvajte na laganoj vatri još 30 minuta dok sos ne izgubi jednu trećinu svoje količine i postane veoma gust. Povremeno,

Opširnije +

Paradajz nije samo kečap!

Želeli biste da svoju trpezu obogatite jelima koje u sebi sadrže paradajz, ali ne znate koji proizvod se uz koje jelo najbolje slaže. U ovom tekstu pomoćićemo Vam da napravite pravi izbor i zasenite sve svojim kulinarskim umećem.

Opširnije +