Najbolja pića za balans hormona02.05.2016.

Najbolja pića za balans hormona

Kako biste očuvali mladost i lepotu, veoma važno je da hormone držite pod kontrolom. Disbalans hormona može napraviti dosta štete na svim zdravstvnim poljima – može dovesti do povećanja telesne trežine, depresije, umora, neplodnosti, smanjenog libida, nesanice, problema sa varenjem i gubitka kose. 
 
Pošto je značaj stabilnog hormonalnog poretka u organizmu veoma bitan, okrenite se prirodi i njenim receptima kako biste svom organizmu pružili najbolju negu.

 

 

 

 

Pored pravilne ishrane, hormoni se mogu dovesti u red i putem određenih napitaka, a mi vam predlažemo tri jednostavna napitka. 

Voda s limunom za dobro jutro

Započniete svoj dan čašom tople vode pre doručka, kako biste se snabdeli energijom Bogat vitaminom C, limun štiti imuni sistem, a zahvaljujući pektinu ima i jake antibakterijske moći. Limunska voda je dobra i za moždane vijuge, jer sadrži i potasijum. 

Čaj od maline za dobar dan

Malina je poznata kao biljka koja na krajnje prirodan način balansira hormone i postizanje energije, Pre svega, vitamini i minerali koje sadrži su od suštinskog značaja i za trudnice. Malina je bogatra vitaminom A, C, E, vitamina B kompleksa, kalcijuma, gvožđa, mangana, magnezijuma i kalijuma. Ovaj čaj je veoma jednostavno napraviti. U šolju klučale vode stavite jednu kašiku listova maline, pokliopite da odstoji 10 ak minuta, procediete i konzumirajte. 

Zlatno mleko za laku noć

Kada osećate da vam telo polako klone od malaksalosti, napravite sebi zlatnu kombinaciju od mleka, kurkume i organskog meda. 
Potrebno vam je samo 100 g organskog meda, 1 kašika kurkume i mleko, ili čaj, 
Prvog dana uzimajte ½ kašičice mešavine, drugog istu količinu na svaka dva sata, a trećeg pola kašičice na svaka tri sata. Ova mešavina je odličan izbor za kontrolu telesne težine, jer pomaže kod metabolizma. 

A kako da ishranom dovedete hormone u ravnotežu, pročitajte ovde