Najbolji začini za suzbijanje apetita10.10.2015.

Najbolji začini za suzbijanje apetita

Svakoga dana u svetu se povećava broj gojaznih osoba alarmantnim tempom. Sa druge strane, raste i procenat istraživanja o tome kako ovoj savremenoj pošasti stati na put. Pored raznih režima ishrane, strogih dijeta, fitnes programa i ostalih vidova pomoći, zdravih i nezdravih, u zasenak su neopravdano stavljeni začini.
 
Naime, začini u velikoj meri mogu pomoći u smanjivanju apetita a samim tim i oslobađanju od viška kilograma. U nastavku vam predstavljamo neke od začina na koje se možete osloniti ukoliko želite da na zdrav način smanjite telesnu težinu i „ubijete“ apetit.

Cimet – snaga cimeta leži u tome što može kontrolisati glad i sagoreti masne naslage u telu. Iima veliki uticaj na ubrzavanje metabolizma i redukciju lošeg holesterola. 

Beli luk – smanjuje apetit tako što šalje signal u mozak da je želudac pun. Pomoću ovog začina uvek ćete se osećati sito a vaše telo će sagorevati kalorije.  

Crvena paprika – sadrži alkaloid kapsaicin, koji ubrzava metabolizam tela i povećava telesnu temperaturu koja pomaže pri sagorevanju masnih naslaga. Kozumiranjem ovog začina smanjuje se potreba za slatkom, slanom i masnim hranom. 

Crni biber – magični sastojak piperin, prea istraživanjima, može u samo ednom obroku smanjiti broj kalorija isto kao i 20 – to minutno pešačenje i ubrzati metabolizam za osam odsto i nekoliko stai jakon konzumiranja.

Čili – Prema istraživanjima, hrana začinjena čilijem smanjuje apetit. Čili je jedan od najzdravijih začina za uništavanje masnih naslaga u organizmu.