Paradajz dijeta27.04.2015.

Paradajz dijeta

Dragi naši, dajte šansu paradajzu i on će vam višestruko uzvratiti. Evo kako! Ne samo da će vam pomoći da skinete suvišne kilograme, već će vaš organizam očistiti od toksina. 

Predstavljamo vam paradajz dijetu, kojom za samo pet dana možete da smršate i do 3,5 kilograma. 
 

1. dan

Doručak:

2 kriške tosta namaznih krem sirom i po jednom šnitom šunke
2 dl soka od paradajza 

Ručak:

Hladni gaspačo
Skuvati 500 g pelat paradajza, papriku i veći krastavac iseći na kocke i izmiksati sa kašikom ekstra devičanskog maslinovog ulja, belim lukom i dve izmrvljene kriške tosta. Dodati so i biber i ohladiti pre serviranja.

Užina:

Sendvič od kriške tosta sa susamom, kriškom dimljene ćuretine i paradajzom isečenim na deblje kolutove.

Večera:

Paradajz sa integralnim pirinčem
Odseći vrh sa dva paradajza, izdubiti ih i staviti u vatrostalnu posudu. Smesu za punjenje napraviti od 50 g polumasnog sira i 125 g kuvanog integralnog pirinča, malo bosiljka, polpe paradajza i belog luka. Napuniti paradajz i posuti sirom. Peći u zagrejanoj rerni 15 minuta.

2. dan

Doručak:

200 g polumasnog jogurta (1,5% mm) pomešati sa kašikom meda i dodati dve velike kašike ovsenih pahuljica

Ručak:

Grčka salata 
Luk iseći na kolutove, dodati dva paradajza isečena na krupnije komade, veći krastavac isečen na krupnije komade, dve kašičice limunovog soka, kašiku ekstra devičanskog maslinovog ulja, so, biber, malo majčine dušice i 2-3 crne masline. Sve dobro promešati i ostaviti oko 10 minuta da sastojci "odleže". Dodati 30 g ovčijeg sira i kockicama od jedne kriške ražanog hleba.

Užina:

1 voćka ili šoljica kafe sa 2 - 3 integralnog keksa

Večera:

Supa sa oslićem:
Dve glavice luka pržiti na malo ekstra devičanskog maslinovog ulja, dodati 400 g polpe paradajza i 2,5 dl supe od povrća. Sve to kuvati na tihoj vatri oko 10 minuta. Smesu procediti, dodati so, biber, na vrh noža braon šećer, 125 g skuvanog integralnog pirinča i pečen filet oslića. 

3. dan

Doručak:

Integralno pecivo sa dve kašike polumasnog sira.

Ručak:

Tortilja
300 g polpa paradajza i 100 g pečurki, 2 jaja, 4 kašike mineralne vode, 2 kašike zeleni, so i biber pomešati. Pečurke i paradajz staviti propržiti na zagrejanom i nauljenom tiganju, zatim preko dodati jaja i na tihoj vatri ostaviti da se sjedini. Servirati toplo ili hladno na dve kriške ražanog hleba.

Užina:

dve šargarepe iseći na dva štapića i uviti u 30 g ćureće šunke

Večera:

Meso sa paradajzom
Ispeći 125 g goveđih šnicli u tiganju bez dodatne masnoće i po ukusu začiniti. Pola glavice luka pržiti na malo ekstra devičanskog maslinovog ulja. Dodati 400 g polpe paradajza i malo majčine dušice i sve to pržiti na jakoj vatri par minuta. Uz obrok uzeti jedan tost od ražanog hleba.

4. dan

Doručak: 

2 kriške tosta od crnog hleba sa malo margarina i kašičicom meda 
čaj ili kafa bez šećera

Ručak:

Paradajz salata sa sirom (150 g nemasnog izdrobljenog sira, 350 g svežeg paradajza, 1 kašika ekstra devičanskog maslinovog ulja, 1/2 kašičice začinskog bilja po ukusu)

Užina:

1 voćka

Večera:

Testenina u sosu od paradajza
Dve šargarepe iseći na kockice i pržiti na malo ekstra devičanskog maslinovog ulja, dodati 50 ml pirea od paradajza i pržiti još pet minuta. Dodati 400 g polpe paradajza, posoliti, pobiberiti i začiniti sa kašikom pavlake. Kuvati desetak minuta na umerenoj vatri i sipati preko sveže skuvane integralne testenine.

5. dan

Doručak:

2 dl soka od paradajza (kuvanog)
2 tosta tanko premazana topljenim sirom sa kolutovima paradajza odozgo

Ručak:

Italijanska salata
Iseći na kocke tost hleb i 400 g polpe paradajza, dodati malo zelene salate. Preliti sa dve kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja i sirćeta, dodati so i biber. Preko toga staviti kockice tosta.

Užina:

Kivi i jabuku iseći na kocke i pomešati sa nekoliko kapi meda. Dodati par listića sveže nane.

Večera:

Ratatuli
Na kocke iseći 200 g krompira, četiri šargarepe, dva praziluka, 100 g pečuraka i četiri stabljike celera. Iseckati dve glavice luka i dva češnja belog luka, zagrejati dve male kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja i dodati povrće i krompir. Začiniti solju, biberom i origanom. Doliti 100 ml supe od povrća i sve to kuvati poklopljeno oko 10 min. Dodati šolju pire paradajza i sve kuvati na tihoj vatri 15 minuta.