Mršavite kako vam zvezde kažu07.06.2015.

Mršavite kako vam zvezde kažu

Pored svih podela koje među ljudima postoje, jedna  vremenom sve više dobija na aktuelnosti, a to je podela na osobe koje veruju i osobe koje ne veruju u horoskop. Osobe koje ne veruju – jednostavno ne veruju i to je dovoljno objašnjenje. S druge strane, „astrofanovi“ nijednu važnu ili manje važnu odluku neće doneti dok se ne „posavetuju“ sa zvezdama. Vode se idejom da je sve određeno i predodređeno položajem planeta na rođenju i da ništa u životu nije slučajno. 

Tom logikom, svaki horoskopski znak ima svoje karakteristike koje ga čine posebnim u tom sistemu od 12 elemenata. Kako za svaki znak astrolozi imaju savete vezano za posao, ljubav, zdravlje (ili već kojim redom vi čitate), tako tvrde da svaki znak ima svoj način mršavljenja.

U nastavku vam prenosimo jednu od tipičnih astroloških dijeta koju astrolozi najčešće preporučuju. Prema ovoj dijeti, prateći prehrambene karakteristike svog znaka, smršaćete na zdrav i jednostavan način.

 

 

Ovan:   

Osobe rođene u ovom znaku s velikim entuzijazmom započinju svaku dijetu, ali vrlo brzo izgube strpljenje jer kilogrami nisu nestali preko noći.     Preporučena dijeta za „vatrene“ osobe je bazirana na ribi, svežim salatakma i sveže ceđenim sokovima i na taj način će svoj po prirodi snažan metabvolizam držati pod kontrolom.

Bik:

Za bikove je karakteristično da lagano, ali kontinuirano gube višak kilograma. Za razliku od ovnova, strpljiviji su i brzo prihvataju zdravu ishranu. Njihov jelovnik treba da se sastoji od voća i integralnih žitarica, a od začina najbolje im „ležu“ kari i čili. 

Blizanci: 

Pripadnice ovog znaka poznate su da jedu nekontrolisano, najčešće nezdravu hranu, često samo jedan obilan obrok za ceo dan. Stoga im se preporučuje veći brok laganih obroka u toku dana. Kafu i energetska pića bi trebalo da zamene zelenim čajem. Za oba poa se preporučuje unos sezonskog voća i povrća.

Rak:

Rakovi su prirodni talenti za kuvanje. Trebalo bi da se opredele za raznovrsnu niskokaloričnu hranu. Jelovnik treba da im se sastoji od ribe, kupusa, brokolija, grožđa, a daizbegavaju kolače, belo brašno i pivo. Za rakove je tipično da se lako uznemire, što loše utiče na probavu, pa je jako bitno da se drže dijete.  

Lav: 

Lavovi važe za hedoniste koji uživaju u doboj hrani i piću. U prilog im ide što maju jak metabolizam, ali da bi ostali u formi preporučeno je da jedu povrće bogato gvožđem. 

Devica: 

Zbog osetljivog probavnog sistema preporučuje im se vegetarijanska dijeta, a namirnice koje obavezno moraju da se nađu u njihovom jelovniku su integralni pirinač, proizvodi od paradajza, žitarice i jabuke. U širokom luku treba da zaobilaze fast food i uopšte velike količine mesa. 

Vaga: 

Osobe rođene krajem septembra i u oktobru treba da izbegavaju alkohol i da piju dosta vode. Za njih su dobre tunjevina, plodovi mora, paradajz, integralni pirinač, jabuke, banane, bademi. 

Škorpija: 

Balansirana ishrana ovih znakova treba da se zasniva na integralnom pirinču, krastavcima i zelenoj salati, pomorandžama i limunu. Kako za njih važi da su preokupirani poslovima, preporučuje se da uz sebe uvek imaju neki unapred pripremljeni obrok ili neku od zdravih grickalica. 

Strelac: 

Za rođene u ovom vatrenom znaku najbolja hrana za topljenje kilograma su voće bogato vitaminom C, paradajz i luk. Kako astrolozi tvrde, strelčevi su često skloni preterivanju, pa na minimum treba da svedu brzu hranu i slatkiše. Par kockica crne čokolade biće više nego dovoljno. 

Jarac:

Za jarčeve se slobodno može reći da su rođeni pod „srećnom zvezdom“. Uglavnom nemaju problema sa viškom kilograma i vrlo se brzo vraćaju u top formu. Za njih j epreporučljivo da jedu supe s povrćem, salate začinjene eksta devičanskim maslinovim uljem, a od mesa preporučljiva je živina. 

Vodolija: 

Vodolije ne bi trebalo da jedu masno meso i slatkiše. Na svom stolu svakog dana moraju imati jabuke I agrume. Takođe, preporučuje se da hrana bude dobro skuvana, 

Ribe:

Ribe su sklone ka preobilnim obrocima, nakon čega da se dešava da njihova tela pate. Za ribe je bitan unos hrane bogate gvožđem, najviše džigerice i jaja, zatim pasulj, grožđe i suve šljive. Takođe, trebalo bi da smanje unos soli.