Najbolji način da smršate uz jesenje namirnice17.10.2015.

Najbolji način da smršate uz jesenje namirnice

Verni pratilac jeseni su brojni ukusni plodove koji, osim što nam oplemenjuju kuhinju, vode računa i o našem zdravlju. Mnoge od jesenjih namirnica mogu biti izuzetna pomoć u skidanju suvišnih kilograma. 
 
Na prvom mestu nalazi se bundeva, često nazivana kraljica jeseni. Bundeva je dobar izbor ukoliko želite da smršate, zato što u 100 g sadrži samo 28 kalorija. Zahvaljujući složenim uglenohidratima, smanjuje nivo šećera u krvi. Najbolji način da iskoristite sve blagodeti bundeve je tako što ćete je ispeći u pećnici i dobiti brz i zdrav obrok.

Ukoliko volite nešto da grickate između obroka, jesen ima nešto i za vas. U pitanju je kesten, koji ne sadrži masti a sadrži vitamin C i skrob, te predstavlja veliki energetski potencijal.

Kruška je bogat izvor vlakana i efikasno reguliše probavu, pa vam može postati verni prijatelj tokom jesenjih meseci. 

Jabuka je na listi ovih plodova, jer sadrži veliku količinu vlakana i pektin, koji umanjuje višak masti u organizmu i vodu pretvara u gel, pa tako obezbeđuje duži osećaj sitosti. 

Od povrća, preporučujemo vam da u svoj jelovnik što češće uvrstite brokoli. Najveći deo ovog povrća čini voda, brokoli je odličan saveznik u smanjenju telsene mase, jer pruža potrebnu hidrataciju.