Tiramisu u čaši sa tamnom čokoladom
Za ovaj recept potrebno Vam je:
- za krem - smeđi šećer od šećerne trske110g
- za krem - žumanca3komada
- za krem - maskarpone250g
- za krem - ekstrakt vanile2kašičice
- za krem - slatka pavlaka150ml
- za ganaš - crna čokolada120g
- za ganaš - slatka pavlaka150ml
- za koru - crna kafa50ml
- za koru - piškote20komada
- za koru - kakao2kašičice
Pripremite savršen italijanski desert
Priprema
- Kafu skuvati i ostaviti je da se prohladi. Crnu čokoladu sitno iseckati, preliti zagrejanom pavlakom i ostaviti par minuta. Potom sve izmešati da se masa ujednači, pa ostaviti da se potpuno ohladi.
- Žumanca i smeđi šećer umutiti penasto i zatim kuvati na pari 3-4 min neprestano muteći mikserom. Kada se ohladi, dodati vanilu i mascarpone i dobro umutiti mikserom. Na kraju lagano umešajte umucenu slatku pavlaku.
- Na dno čaša stavite po 1 kašiku ganaša (mešavina pavlake i istopljene čokolade) na to piskote umočene u kafu, zatim mascarpone kremu i praviti raspored filova zavisno od ukusa. Na vrhu tiramisu pospite kakaom u prahu.