Puding od pirinča preliven šumskim voćem
Za ovaj recept potrebno Vam je:
- za puding - pirinač Arborio100g
- za puding - smeđi šećer od šećerne trske100g
- za puding - mleko1l
- za puding - vanilin šečer1kesica
- za puding - cimet1kašičica
- za preliv - smrznuto šumsko voće400g
- za preliv - smeđi šećer od šećerne trske100g
Ovaj ukusan desert podjednako je dobar i kao topao i kao hladan.
Priprema
- Mleko sipati u posudu, dodati šećer, cimet i vanilin šećer. Sve to zagrejati na srednjoj vatri dok mleko ne počne da vri. Tada smanjiti vatru i dodati pirinač. Kuvati oko 40 minuta uz povremeno mešanje, kako se pirinač ne bi zalepio za dno posude. Takođe, birajte posudu debljeg dna.
- U drugoj posudi stavite zamrznuto voće i smeđi šećer i na laganoj vatri kuvajte dok se sastojci ne sjedine i masa ne postane homogena.
- Kada se preliv od šumskog voća prohladi, prelijte ga preko pirinča koji ste već rasporedili po posudama.