Puding od pirinča preliven šumskim voćem

Puding od pirinča preliven šumskim voćem
Marija
Postavio: Marija14.03.2016.Kategorija: Recepti
Priprema: 60 min
|
01825

Za ovaj recept potrebno Vam je:

  • za puding - pirinač Arborio100g
  • za puding - smeđi šećer od šećerne trske100g
  • za puding - mleko1l
  • za puding - vanilin šečer1kesica
  • za puding - cimet1kašičica
  • za preliv - smrznuto šumsko voće400g
  • za preliv - smeđi šećer od šećerne trske100g
Za 4 osobe

Ovaj ukusan desert podjednako je dobar i kao topao i kao hladan.

Priprema

  1. Mleko sipati u posudu, dodati šećer, cimet i vanilin šećer. Sve to zagrejati na srednjoj vatri dok mleko ne počne da vri. Tada smanjiti vatru i dodati pirinač. Kuvati oko 40 minuta uz povremeno mešanje, kako se pirinač ne bi zalepio za dno posude. Takođe, birajte posudu debljeg dna.
  2. U drugoj posudi stavite zamrznuto voće i smeđi šećer i na laganoj vatri kuvajte dok se sastojci ne sjedine i masa ne postane homogena.
  3. Kada se preliv od šumskog voća prohladi, prelijte ga preko pirinča koji ste već rasporedili po posudama.

Komentari

    Registrujte se ako želite da ostavite komentar.