Dupli čoko Mousse
Za ovaj recept potrebno Vam je:
- za tamni mus - crna čokolada100g
- za tamni mus - pavlaka za šlag50ml
- za tamni mus - belanca3komada
- za tamni mus - so1prstohvat
- za tamni mus - ekstrakt vanile2kapi
- za beli mus - bela čokolada100g
- za beli mus - pavlaka za šlag50ml
- za beli mus - belanca3komada
- za beli mus - ekstrakt vanile2kapi
Dvobojni mousse za dupli užitak
Priprema
- Tamnu čokoladu stavite u činiju i otopite na pari. Potpuno ohladite. Pavlaku za šlag dobro rashladite pa umutite u čvrst sneg. Ohlađenoj čokoladi dodajte umućenu pavlaku u tri navrata, brzo mešajući drvenom ili silikonskom kašikom. Dodajte par kapi ekstrakta vanile. Belance umutite sa prstohvatom soli u ekstra čvrst sneg pa pažljivo umešajte u čokoladu. Dobro promešajte.
- Na isti način napravite mousse od bele čokolade pa ulijte u čaše pa ulijte u čaše do polovine. Preko dodajte mousse od tamne čokolade. Ostavite u frižideru preko noći da se dobro rashladi. Pre posluživanja ukrasite krupno seckanom belom čokoladom, voćem po želji i listićima mente.