Čokolada sa pistaćima i višnjama za dijabetičare
Ova poslastica je idealna za sobe obolele od dijabetesa, kao i za one koji vode računa o svom zdravlju i vitkom stasu, a svojim ukusom neće razočarati ni ostale ljubitelje slatkiša.
Priprema
- Na pleh stavite papir za pečenje. U velikoj činiji pomešajte pistaće i višnje. Smesu podelite na dva dela i u jedan deo dodajte koricu od narandže. U jedan lonac srednje veličine stavite vodu da se greje na jakoj vatri. U drugi lonac stavite 510g Frankonia čokolade. Kada voda u loncu proključa, smanjite vatru, te na pari rastopite čokoladu često mešajući.
- Sklonite lonac sa pare, pa dodajte preostali deo čokolade i mešajte dok se ne rastopi i dok smesa ne postane kompaktna i glatka. Dodajte smesu s pistaćima i narandžinom koricom, dobro promešajte. Smesu pažljivo izlijte u pleh. Ravnomerno pospite preostalim delom smese pistaća i višanja i prstima lagano utisnite u čokoladu. Stavite u frižider, nepokriveno, na 20 minuta. Izvadite kolač, lim za pečenje preokrenite, sklonite foliju, narežite i poslužite.