Jednostavni domaći piling za glatko lice20.04.2016.

Jednostavni domaći piling za glatko lice

Piling pripremljen od samo dva sastojka definitivno treba isprobati. Kombinacija ove dve namirnice veoma je korisna za održavanje pravilne Ph vrednosti kože, a pored toga hidrira, hrani i štiti kožu od bakterija. U pitanju su soda bikarbona* i kokosovo ulje!
 
Zaobiđite skupe preparate, zasucite rukave i same napravite domaći piling. Soda bikarbona i kokosovo ulje ne sadrže hemikalije i toksine, te stoga predstavljaju bezbednu metodu za upotrebu. Ovaj, pomalo neobičan, spoj efikasan je kod lečenja crvenila, ožiljaka i akni, a najbolji je kod eliminisanja prljavštine i mrtvih ćelija sa površine kože. Redovnom primenom ovih namirnica, važa koža će odisati svežinom I mekoćom.

 

Sastojci:

    ½ šoljice kokosovog ulja
   ¼ šoljice sode bikarbone

U zavisnosti od vašeg tipa kože, kombinujte ova dva sastojka. Ukoliko imate osetljiv tip kože, napravite smesu koja sadrži više kokosovog ulja nego sode. Nakon što izmešate sastojke, nanesite ih na suvu kožu i masirajte kružnim pokretima, izbegavajući predeo oko očiju. Kako bi koža bolje upila sastojke, možete ostaviti masku da odstoji na licu desetak minuta. Nakon toga, lice isperite mlakom vodom i prosušite. Sem kože lica, na isti način možete tretirati laktove, kolena i pete. 

Pogledajte još jedan sjajan recept za piling!


*Napomena: Preporuka je da se soda bikarbona kupuje u radnjama zdrave hrane, upakovana u papirne kese.