Dijeta sa testeninom? Moguće je17.04.2016.

Dijeta sa testeninom? Moguće je

Pre nego što i počnete da se pridržavate neke dijete, jasno vam je da se među namirnicama koje morate izbaciti nalazi i testenina. Međutim, pravila su tu da bi se kršila, pa je tako i u ovom slučaju. Predstavljemo vam petodnevnu dijetu, čiji su glavni nosioci, verovali ili ne, špageti, pene, ravioli, fuzili... 

Ovom, moglo bi se reći hedoinističkom dijetom, kojoj će se najviše obradovati ljubitelji italijanske kuhinje, za pet dana možete izgubiti i do tri kilograma. Ono što je važno kod ove dijete je da birate testeninu od celih zrna žitarica, bogatu vitaminima i nutrijentima. 

Jelovnik po danima: 

Prvi dan

  • Doručak: 2 kašike ovsenih pahuljica pomešanih sa šoljom nemasnog jogurta i pola jabuke
  • Ručak: 70 g fuzila sa sosom od 1 kašike pelat paradajza I 1 tikvice, spremljeno na pari
  • Večera: 40 g testenina po želji pripremljenih sa 1 kašikom pelat paradajza, 3 čena belog luka, malo maslina i 1 kašičicom parmezana. Pastu prelijte ekstra devičanskim maslinovim uljem. 

Drugi dan

  • Doručak: 1 parče tost hleba sa krem sirom i 1 kivi
  • Ručak: 70 g kuvanih špageta uz sos od pelat paradajza, pola luka i 150 g pečuraka, pripremljenih na pari
  • Večera: 70 g kuvane testenine po želji, 2 paradajza, 3 paprike, malo parmezana

Treći dan

  • Doručak: Nemasni jogurt i jabuka.
  • Ručak: 70 g testenine, uz dodatak 150 g barenog brokolija  1 kašike parmezana, 2 čena sitno seckanog belog luka i 1 kašike papra.
  • Večera: 40 g pena sa sirom, 4 masline i 1 paradajz. Pastu začinite sa sokom od limuna i ekstra devičanskim maslinovim uljem. 

Četvrti dan 

  • Doručak: Tost sa sirom i 1 kivi.
  • Ručak: 70 g raviola, posluženih sa 150 g povrća kuvanog na pari (grašak, šargarepa karfiol) i malo parmezana preko.
  • Večera: Špageti (70 g), 1 svež krastavac, 1 pomorandža

Peti dan

  • Doručak: Voćna salata (1 mandarina, 1 kivi, pola jabuke, četvrtina banane)
  • Ručak: 70 g špageta sa sosom od 2 kašike pelata, malo graška I 1 šargarepe)
  • Večera: 70 g pena spremljenih sa 2 kašike pelata i pola glavice crnog luka.

​Pogledajte recept za ukusnu pastu sa tunjevinom i polpa paradajzom!