Ishrana

Uz supu do željene težine za sedam dana

Uz supu do željene težine za sedam dana

01.11.2015.

Dijeta bazirana na sedmodnevnom konzumiranju supe pokazala se kao veoma efikasna i popularna u svetu. Uz ovaj način dijete kilogrami nestaju jako brzo, čak i do 5-6, a organizam se čisti od toksina. Potekla je od recepta jedne američke bolnice za kardiovaskularne bolesti, gde su pacijenti, kako bi se bolje pripremili za operaciju, sedam dana bili na ovakvom načinu ishrane.

Opširnije +
Naučno dokazano – sve tešnja veza između ishrane i kancera

Naučno dokazano – sve tešnja veza između ishrane i kancera

29.10.2015.

Pravilna ishrana jedno je od najmoćnijih oružja za očuvanje zdravlja. Prema najnovijim naučnim istraživanjima sprovedenim u Velikoj Britaniji, 41 odsto ispitanika nesvesno je uloge koju ishrana ima u razvoju kancera.

Opširnije +
Kako protiv intolerancije na hranu?

Kako protiv intolerancije na hranu?

28.10.2015.

Prema istraživanjima sprovedenim u protekle dve decenije, više od polovine ljudske populacije pati od problema intolerancije na hranu. Šta ova reakcija predstavlja i kako se manifestuje, najčešća su pitanja koja se postavljaju kada se pojam intolerancije pomene. Stručno objašnjeno, intolerancija na hranu je hipersenzitivnost, odnosno reakcija organizma na određene komponente hrane i pića koje se konzumiraju svakodnevno.

Opširnije +
Iskoristite prednosti alkalnih napitaka

Iskoristite prednosti alkalnih napitaka

28.10.2015.

Prehrambeni proizvodi i pića koje svakodnevno unosimo igraju glavnu ulogu u određivanju da li su naša alkalna ili bazna. Prema istrživnjima, organi koji su isuviše kiseli vremenom postaju plodno tle za mnoge bolesti, kao što su visoki krvni pritisak, dijabetes, osteoporoza pa čak i kancer.

Opširnije +
Provedite vikend uz sirovu hranu

Provedite vikend uz sirovu hranu

23.10.2015.

Ishrana bazirana na sirovim namirnicama u poslednje vreme sve je rasprostranjenija. Benefiti po zdravlje ljudi su višestruki, jer sirova ishrana može ublažiti određene hronične bolesti, očistiti organizam, ojačati imunitet i pružiti mu dovoljno energije. Kako se na ovaj način ne unose rafinisani šećeri i životinjske masti, kod pristalica ovakve ishrane opažaju se rezultati u tretiranju dijabetesa i kardiovaskularnih bolesti.

Opširnije +
GMO – hrana pod velom sumnje

GMO – hrana pod velom sumnje

08.10.2015.

GMO – nužan sled pozitivnih naučnih dostignuća ili otrov koji na usta ulazi? Pitanje je koje mnoge muči.

Opširnije +
Mediteranska dijeta – dijeta zadovoljstva

Mediteranska dijeta – dijeta zadovoljstva

05.10.2015.

Moderan i brz stil života, nagomilan stres, nekvalitetna ishrana, smanjena fizička aktivnost - sve su to činioci koji utiču na poražavajući trend borbe sve većeg broja ljudi sa viškom kilograma. U moru dijeta koje nam se nude, treba izabrati pravu i efikasnu, a u isto vreme voditi računa o zdravlju. Dodajmo na to i čuveni prateći efekat, takozvani jo-jo, svima jako dobro znan.

Opširnije +
Maslinovo ulje – slovo po slovo

Maslinovo ulje – slovo po slovo

04.10.2015.

Sve što ste želeli da znate o maslinovom ulju na jednom mestu

Opširnije +
Mala škola minerala (3. deo)

Mala škola minerala (3. deo)

04.10.2015.

U prethodna dva dela „Male škole minerala“ pisali smo o kalcijumu, gvožđu, magnezijumu, cinku, jodu i kalijumu. Kako je broj minerala u prirodi velik, predstavili smo samo jedne od osnovnih elemenata koji su zaslužni za pravilan razvoj organizma. Ono što bi još mogli da naglasimo je da nivo zastupljenosti minarala u organizmu ne govori o njihovom značaju.

Opširnije +
Mala škola minerala (2. deo)

Mala škola minerala (2. deo)

04.10.2015.

U nastavku priče o mineralima upoznajemo vas bliže sa tri jako bitna minerala za ljudski organizam – kalijumom, cinkom i jodom.

Opširnije +