Rezultat pretrage za: ekstra devičansko maslinovo ulje

Dermatitis, psorijaza i gljivične infekcije

Mešavina meda, pčelinjeg voska i ekstra devičanskog maslinovog ulja je korisna u slučaju pojave dermatitisa i psorijaze, kao i gljivične infekcije kože.

Opširnije +

Vruća ulja za kosu sa naslovnica

Ništa nije bolje u ovim hladnim danima za vašu kosu od nege maskom od vrućih ulja. Ovaj svetski trend nege kose, kojem mnoge dame veruju, učniće da vaša kosa izgleda kao s naslovnih strana.

Opširnije +

Ishrana za hormonsku harmoniju

skorijih naučnih istraživanja je utvrditi na koji način hrana može biti moćan lek u borbi protiv hormona koji direktno utiču na upale u telu. Zaključci sprovedenih studija ukazuju na činjenicu da ako se hrana uzima u određeno vreme i u određenoj količini, može kontrolisati hormone, pa samim tim i upravljati određenim bolestima, kao što su različiti oblici hroničnih bolesti,

Opširnije +

Želite dugovečnost? Hranite se kao Italijani

Mediteranski način ishrane nadaleko je poznat kao najzdraviji, a prema naučnim istraživanjima, ukoliko primenite lekcije Italijana o ishrani, možete živeti i do tri godine duže. Hrana je sastavni deo njihovog života i dosta ulažu u kvalitetne obroke.

Opširnije +

Sve što treba da znate o aromaterapiji

Jedna od najpopularnijih grana alternativne medicine danas je aromaterapija, koja koristi biljne ekstrakte i eterična ulja prilikom lečenja zdravstvenih tegoba. Njeni počeci sežu duboko u drevna vremena, kada su je primenjivali Egipćani, Indusi, Kinezi, Arapi, Grci i Rimljani.

Opširnije +

Maslinovo ulje za sve tipove kože

S obzirom da je ekstra devičansko maslinovo ulje jako hranljivo i ima blagotvorne efekte na kožu, dobar je kozmetički preparat kao ulje za masažu lica ili kao zamena za kremu (posebno noćnu), te ga možete koristiti samostalno ili kao uljnu mešavinu, u zavisnosti od tipa kože.

Opširnije +

Maska za čvršću kožu lica

Maska napravljena od meda, jaja i ekstra devičanskog maslinovog ulja, hidrira i učvršćuje kožu lica, vraćajući joj tonus i mekoću.

Opširnije +

Piling maska za toniranje kože

Jedan od načina kako možete iskoristiti maslinovo ulje za lice, je da napravte noćinu piling masku. Ona će pomoći da se uravnoteži diskoloracije kože i da se uradi piling mrtve kože, vraćajući tonus koži, čineći je mekom i čistom.

Opširnije +

Antiejdž hrana i piće

Da nas hrana čini zdravima i vitalnima, to nam je jasno. Ali, da li postoji hrana koja nas može učniti i mlađima i lepšima? Postoji. Plodovi prirode već su napravili revoluciju u kozmetičkoj industriji i postali neizostavan deo mnogih preparata za lepotu. Ako je to tako, zašto onda te iste namirnice ne biste uvrstili u svoju ishranu i ulepšavali se “iznutra”?

Opširnije +

Najbolji melem sa maslinovim uljem

Iako na prvi pogled pomalo nespojiva kombinacija, ekstra devičansko maslinovo ulje, jaje i pčelinji vosak sjedinjeni u melemu, prirodan su recept koji s uspehom leči mnoge bolesti. Listu oboljenja možemo započeti sa bronhitisom i čirevi, zatim su tu rane na rukama i nogama i opekotine, a potom slede upala jajnika i upala sinusa.

Opširnije +