Rezultat pretrage za: ekstra devičansko maslinovo ulje

Osteohondroza vrata – jednostavno je se rešite

Bol u vratu i u različitim delovima glave, vrtoglavica, glavobolja, mučnina, zujanje u ušima i slični simptomi siguran su znak da vas nije zaobišla osteohondroza. Ova bolest nažalost ne štedi nikoga i u rizičnu grupu spadaju skoro svi. Alarmantan podatak je da početne simptome vratne osteohondroze mogu da osete čak i osobe u dvadesetim godinama.

Opširnije +

Kuvajte kao drevni majstor kulinartstva Apicije

Marko Gabije Apicije, Cezarov savetnik za kulinarstvo, koji je živeo u 1. veku nove ere, tvorac je čuvene kulinarske zbirke “De re coquinaria Romae Augustae“ ili “O kulinarskom umeću carskog Rima“, koja je i danas muza mnogim šefovima kuhinja. Ovaj čuveni rimski kulinar i hedonista stekao je veliku slavu i bogatstvo zahvaljujući svojoj ljubavi prema gastronomiji.

Opširnije +

Početak jula – krajnje vreme da se oslobodite celulita

Ukoliko u kući imate smeđi šećer, ekstra devičansko malsinovo ulje i zeleni čaj, ili planirate njihovu nabavku, a imate i čuvenog ženskog neprijatelja, onda je ovo pravi tekst za vas.

Opširnije +

Zavirite u kuhinju antičkog Rima

klima, živopisan reljef, s jedne strane šumovite planine, s druge plodne doline, ukrašene mediteranskom obalom, sudar raznih civilizacija i kultura... Da, reč je o Italiji. Sve ovo uticalo je na rađanje jedne od najpoznatijih i najuticajnijih kuhinja na svetu. Italijani su izuzetno ponosni na svoje gastronomsko nasleđe, koje seže još iz doba Rimljana, veoma zaslužnih za

Opširnije +

Kratka istorija bikinija

Leto je konačno stiglo! A sa njim, za mnoge dame večita dilema, kakav kupaći odabrati. Isto pitanje a različiti odgovori, iznova i iznova, svake sezone. Modni znalci preporučuju kao apsolutni hit ove godine jednodelni kupaći, koji doživljava pravu renesansu ovog leta.

Opširnije +

Red ili klik do hrane – šta vi birate?

Novo doba nosi nove tehnologije, a njihova uloga je, pre svega, da nam olakšaju svakodnevicu, da nagomilane obaveze i manjak slobodnog vremena dovedu u balans. Jedna od pozitivnih tekovina 21. veka je i kupovina i plaćanje preko interneta.

Opširnije +

Teleći medaljoni u tamnom sosu

zagrejte na 150 stepeni. U tiganju sa nelepljivom podlogom na Carapelli ekstra devičanskom maslinovom ulju ispržite medaljone sa obe strane, potom ih posolite i pobiberite. Izvadite medaljone iz tiganja i ostavite ih sa strane da se ohlade. U ulju u kojem se pržilo meso izdinstajte sitno iseckani crni i beli luk, dodajte šargarepu i celer isečene na sitne kockice i ljutu

Opširnije +

Sicilijanska pasta sa prelivom od tamne čokolade

skuvajte u slanoj vodi, dobro je procedite i ostavite sa strane. U velikom tiganju sa debljom podlogom zagrejte Carapelli ekstra devičansko maslinovo ulje i puter, pa izdinstajte sitno iseckani crni i beli luk. Kada luk omekša, dodajte mleveno svinjsko meso, sve dobro promešajte i na umerenoj temperaturi dinstajte još desetak minuta. Nakon toga dodajte Mutti

Opširnije +

Kremasta čorba sa pečurkama i piletinom

ekstra devičansko maslinovo ulje na srednjoj temperaturi. Posolite i pobiberite pileće grudi po ukusu. Stavite iseckano pileće meso na zagrejano ulje i pržite oko 2-3 minuta. Sklonite sa strane kada bude spremno. Otopite puter u drugoj posudi, dodajte sitno seckani beli luk, pečurke isečene na listiće, seckan crni luk, šargarepu i celer. Dinstajte oko pet minuta uz

Opširnije +

Dijeta sa testeninom? Moguće je

Pre nego što i počnete da se pridržavate neke dijete, jasno vam je da se među namirnicama koje morate izbaciti nalazi i testenina. Međutim, pravila su tu da bi se kršila, pa je tako i u ovom slučaju. Predstavljemo vam petodnevnu dijetu, čiji su glavni nosioci, verovali ili ne, špageti, pene, ravioli, fuzili...

Opširnije +