Rezultat pretrage za: ekstra devičansko maslinovo ulje

Mediteranska dijeta – dijeta zadovoljstva

Moderan i brz stil života, nagomilan stres, nekvalitetna ishrana, smanjena fizička aktivnost - sve su to činioci koji utiču na poražavajući trend borbe sve većeg broja ljudi sa viškom kilograma. U moru dijeta koje nam se nude, treba izabrati pravu i efikasnu, a u isto vreme voditi računa o zdravlju. Dodajmo na to i čuveni prateći efekat, takozvani jo-jo, svima jako dobro znan.

Opširnije +

Maslinovo ulje – slovo po slovo

Sve što ste želeli da znate o maslinovom ulju na jednom mestu

Opširnije +

ABS dijeta za stomak iz mašte

Želite da se jednom za svagda rešite zaobljenog stomaka? Predstavljamo vam ABS dijetu. Kombinovanjem ove dijete sa određenim vežbama, izgubićete više od deset kilograma za samo šest nedelja.

Opširnije +

Začinsko bilje – i aroma i lek

Jedna od najčuvenijih kuhinja sveta, italijanska kuhinja, poznata je po upotrebi različitog začinskog bilja prilikom pripreme skoro svakog jela. Ovaj trend seže daleko u prošlost, kada se začinom trgovalo i kada je aromatično bilje predstavljalo pravo bogatstvo.

Opširnije +

Nedelju dana uz hrono jelovnik

Ukoliko želite da se hranite po principima hrono ishrane, u nastavku vam donosimo jednonedeljni jelovnik sa zdravim obrocima.

Opširnije +

Mešana salata sa tunom i pečurkama

luk sitno iseckajte i prodinstajte na jednoj kašiki ekstra devičanskog maslinovog ulja. Kada luk dobije staklast izgled dodajte prethodno očišćene šampinjone, isečene na šnite. Zajedno sa lukom dinstajte još desetak minuta. Šargarepu izrendajte na sitne trakice a kupus i zelenu salatu sitno iseckajte. U činiju sipajte prodinstani luk i

Opširnije +

Čudotvorna metoda - mućkanje ekstra devičanskog maslinovog ulja

Ekstra devičansko maslinovo ulje je i hrana i lek. Nebrojeno mnogo načina je kako maksimalno iskoristiti njegova dragocena svojstva kao prirodni lek. Nauka je otišla korak dalje i predstavila još jednu metodu kako da uz ovo „tečno zlato“ obezbedite sebi siguran put do zdravlja.

Opširnije +

Turska kajgana sa paradajzom i paprikama (Menemen)

ekstra devičansko maslinovo ulje u tiganju za prženje. Umešajte crni luk, papriku i ljutu papričicu. Dinstajte dok povrće ne omekša. Dodajte polpa paradajz i braon šećer, uz stalno mešanje. Kuvajte dok tečnost ne ispari.  2.Koristeći drvenu kašiku, napravite četiri rupe u pripremljenu smesu i razbijte u njih jaja. Poklopite tiganj i

Opširnije +

Šta nakon opekotina od sunca?

Usled prevelike želje da što pre pocrnite i dobijete savršeno bronzani ten, nepažnja i greške mogu da vam se potkradu i tada dolazi do crvenila i neželjenih i, pre svega, bolnih opekotina. Ukoliko vam se to već dogodilo, predlažemo vam nekoliko najboljih načina iz kućne radinosti kako da ublažite neprijatne simptome.

Opširnije +

Ulje za sunčanje – zašto ga ne biste sami napravili?

Sezona kupanja i sunčanja već je počela i unapred se radujete preplanulom tenu. Ipak, sami znate, a i stručnjaci nas upozoravaju na sve veću štetnost sunčevih zraka, tako da bez preparata za sunčanje ni ne pomišljajte da se izložite suncu.

Opširnije +